Trabant rolt via de trap terug het DDR Museum in

Een Trabant op de trappen: Tien dagen voor de heropening van het Berlijnse DDR Museum trok de Trabant terug naar de tentoonstellingsruimten. De auto is afgelopen woensdag via een helling de trap naar het museum aan de Spree afgereden. Een bergingsbedrijf had de auto eerder afgeleverd. De rijsimulatie met de auto is een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling over de geschiedenis van de DDR.

Het DDR Museum was drie en een halve maand gesloten na het aquariumongeval in december. Ondertussen werd de Trabant gerestaureerd. Toen het grote aquarium in het naburige hotel barstte, kwam een ​​deel van het water ook in het museum terecht, duwde het plafond naar beneden en liep onder de vloer door. Na de restauratie- en verbouwingswerkzaamheden gaat het museum op 1 april weer open met een nieuw concept.

Geef een reactie