Deutschland 89 eind deze maand te zien als laatste deel van de trilogie

Na ‘Deutschland 83’ en ‘Deutschland 86’ komt er een derde, en laatste, deel aan: ‘Deutschland 89‘. Hiermee komt een einde aan de trilogie van Anna en Jörg Winger. Eind deze maand zijn de laatste acht afleveringen te zien op Amazon Prime Video.

Op dinsdag 25 september viert ‘Deutschland 89’, het derde seizoen oftewel het derde hoofdstuk van de ‘Deutschland 83-saga’, haar première op Amazon Prime Video. Er werden acht afleveringen geproduceerd. Dit keer van UFA Fiction en Big Window Production, het nieuwe label van Winger bij UFA.

Op 9 november 1989 viel de zogenaamde antifaschistische Schutzwall (de Muur) en DDR-spion Martin Rauch (Jonas Nay) wordt verrast door de gebeurtenissen. Als gevolg hiervan verliest hij zijn identiteit en huis, en zijn kameraden in de buitenlandse geheime dienst van de DDR, ook bekend als de HVA, worden van de ene op de andere dag werkloos. Dus hoe moet je jezelf positioneren in de algemene chaos? Sluit je je aan bij de KGB of klop je in het Westen aan om door te gaan met spioneren? Zet je als ondernemer een eigen bedrijf op en doe je internationale contacten? Of neem je wat je hebt opgeslagen en doe je het ergens? Er zijn kansen en risico’s voor iedereen en je moet goed nadenken over je rol in het spel van spionnen.

De bekroonde spionageserie van Anna Winger en Jörg Winger gaat dit keer over de opening van de Berlijnse Muur en die noodlottige dagen in de Duitse geschiedenis. De cast omvat naast Jonas Nay ook Maria Schrader, Sylvester Groth, Uwe Preuss, Alexander Beyer, Carina Wiese, Anke Engelke, Fritzi Haberlandt, Lavinia Wilson en Florence Kasumba . Nieuw deze keer zijn Svenja Jung en Corinna Harfouch. Randa Chahoud (Tatort) en Soleen Yusef (Skylines) zullen regisseren. Naast Anna en Jörg Winger behoren dit keer Steve Bailie, Roger Drew, Ed Dyson, Michael en Lily Idov tot de auteurs van het seizoen.

De serie begon als een RTL-productie, maar nadat het eerste seizoen ratings kreeg waar de stationsmanagers waarschijnlijk niet aan voldeden, nam Prime Video het over. Tot nu toe is ‘Deutschland 86’ niet op gratis-tv vertoond, hoewel het tweede seizoen of de tweede serie in oktober 2018 zijn online première beleefde.

Geef een reactie