Het Spreepark wordt weer tot leven gewekt

Het Spreepark was het enige pretpark in de DDR en staat al 18 jaar stil. Bezoekers van Berlijn beschouwen het al vele jaren als een ‘verloren plek’. Maar nu wordt er gewerkt aan een nieuw cultuurpark: zelfs het reuzenrad moet binnenkort weer draaien.

In het Spreepark in Berlin-Treptow wordt gewerkt aan de verbouwing tot een nieuw cultureel park. Het door onkruid overwoekerde park in Plänterwald zal volgens de plannen van het staatsbedrijf Grün Berlin GmbH tegen 2026 geleidelijk worden geopend. Zoals Omroep rbb meldt, gaat het 45 meter hoge reuzenrad vanaf 2024 weer draaien en in 2022 wordt het eierhuis nieuw leven ingeblazen als excursierestaurant.

Als voorwaarde voor toekomstig gebruik is vorige week begonnen met de aanleg van water, elektriciteit en telefoonlijnen. Deze zijn nodig voor de kunstenaarswoningen met eigen appartementen, die onderdeel uitmaken van het nieuwe gebruiksconcept.

Geef een reactie