Deutschland 83-maker creëert serie rond gekleurde Oost-Duitse agent

Jörg Winger, de maker van Deutschland 83, is een eerste Duitstalige serie voor Disney+, aan het maken rondom een gekleurde Oost-Duitse agent.

Via zijn door Fremantle gesteunde productiebedrijf Big Window Productions, is Winger bezig met het realiseren van de serie, waarbij het waargebeurde verhaal vertelt wordt van de eerste gekleurde politieagent van Oost-Duitsland, Samuel Meffire.

De achtdelige serie, een van de 10 Europese Disney+ shows die vandaag exclusief werden onthuld, volgt het buitengewone leven van Meffire nadat hij een mediasensatie werd en een symbool van de moderne samenleving in de jaren negentig na de hereniging.

De vader van Meffire werd gedood bij een racistisch gemotiveerde aanval en hij raakte uiteindelijk gedesillusioneerd door zijn symbolische status en belandde zelf achter de tralies, slechts een paar jaar nadat de Berlijnse Muur viel. Uiteindelijk is Sam – A Saxon echter een verlossend verhaal, met Meffire nu een hervormd personage dat zijn ervaringen goed gebruikt.

Winger produceert de serie samen met Tyron Ricketts via Big Window, dat vorig jaar werd opgericht als label binnen de Deutschland 83- producer UFA Fiction. Koude Oorlog-spionageserie Deutschland 83 is een van de grootste tv-exportproducten van Duitsland en vorig jaar ging een derde seizoen, Deutschland 89, in première. Het streamt internationaal op Amazon en op Sundance TV in Amerika.

Geef een reactie