Red het Bulgaarse Retro-museum

Het Retro Museum in het Bulgaarse Varna staat op omvallen. “Het ontbreken van hulp van staat en gemeente zijn hier debet aan”, zo reageert Tsvetan Atanasov, eigenaar van het museum.

Het Retro Museum is niet het enige Bulgaarse museum dat dreigt op te houden met bestaan. Ook het wassenbeeldenmuseum overweegt de deuren te sluiten, waardoor de meer dan 70 figuren geen onderkomen meer zullen hebben. “De omgeving die gecreëerd wordt voor dergelijke activiteiten is vijandig, ondraaglijk en buitengewoon intolerant”, zo reageert een aangeslagen Atanasov, die vervolgt met: “Door Corona is een en ander is een stroomversnelling gekomen.”

De eigenaar doet een beroep op alle sympathisanten om na te denken over waar het gepast zou zijn om deze unieke musea te verplaatsen. “Ik zou iedereen die contact of contacten kan leggen met lokale autoriteiten, lokale besturen van een mogelijke toekomstige locatie voor de musea, dankbaar zijn”, zo vervolgt de eigenaar.

Om de musea te vestigen is een ruimte nodig van ongeveer 2.000 m2. hal. Het museum dat reeds zes jaar bestaat, probeert de deuren tot eind dit jaar open te houden. “Of dat lukt weet ik niet, dus belangstellenden die nog willen kijken moeten snel zijn”, zo besluit Tsvetan Atanasov.

Geef een reactie