TV-Tip: Charité op ARD

Vanavond om 20.15 uur begint het derde seizoen van de tv-serie ‘Charité’. Nadat de eerste twee seizoenen zich aan het einde van de 19e eeuw afspeelden en tijdens de Tweede Wereldoorlog, voert de serie over het beroemde Berlijnse ziekenhuis nu kijkers naar het jaar waarin de Berlijnse Muur werd gebouwd in 1961. Het perceel draait om de artsen Ingeborg Rapoport, Helmut Kraatz en Otto Prokop, die onder andere autopsies uitvoerden op de doden van de Muur.

Net als vele andere gebieden werd ook de gezondheidszorg in de DDR gecontroleerd door de staatsveiligheid, met name door de artsen. De geheime politie werd verondersteld hun migratie te stoppen of te “voorkomen” en vanaf het einde van de jaren vijftig werd ook onofficieel personeel ingezet in ziekenhuizen, poliklinieken en andere zorginstellingen.

Geef een reactie