‘Kleo’ binnenkort op Netflix te zien

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan ‘Kleo’, een film waarin Jella Haase de rol van een spion in de Duitse Democratische Republiek speelt.

De opnames van de nieuwe Netflix-serie ‘Kleo’ zijn in een afrondende fase. Dat maakte de streamingdienst bekend. Gila Haase (28), bekend van films als ‘Berlin Alexander Platz’ en de serie ‘Fack ju Göhte’, neemt deel aan de thriller. De film werd opgenomen in Mallorca en Berlijn. Momenteel staan ​​er acht afleveringen gepland, die naar verwachting over enkele weken worden uitgezonden.

Andere rollen naast Haase zijn onder meer: ​​Dimitrij Schaad, Vladimir Burlakov, Thandie Sippy, Julius Feldmayer, Jürgen Heinrich en Marta Sroka. De film is geregisseerd door Vivian Andergen en Jano Benchaaban. “We hadden een groot verlangen om het verhaal van een buitengewone Oost-Duitse spion in een turbulente tijd in Berlijn aan het einde van de jaren tachtig met een zekere slag te vertellen”, leggen presentatoren Hanno Hackfort, Richard Krupf en Bob Conrad uit, die naast het idee werkten kwam naar de schrijfster Elena Senft in een bericht. Men wil zich minder ‘op het drama, maar op de wereld van de komedie’ oriënteren.

HET VERHAAL
DDR-spion Cleo (Haase) vermoordt in 1987 een zakenman in West-Berlijn, maar wordt al snel gevangengenomen door de Stasi. Ze werd vrijgelaten na twee jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht. De Muur is gevallen en Cleo realiseert zich dat ze midden in een grote samenzwering zit. Ze gaat op wraakactie, altijd gevolgd door de West-Berlijnse politieagent Sven.

Foto: Netflix

Geef een reactie