Deutschland89 gaat verder met het verhaal

Deze week was de première van Deutschland89, een nieuwe televisieserie met Jonas Nay als Martin Rauch, een agent uit Oost-Duitsland na de val van de Berlijnse muur in 1989. Het is een vervolg op de 2015-serie Deutschland83 en de 2018-serie Deutschland86, en zal later dit jaar worden uitgezonden.

Naast Jonas Nay zal ook Maria Schrader te zien zijn in de nieuwe serie.

Anna Winger en Jörg Winger zijn als producers betrokken bij Deutschland89. “Toen de Berlijnse Muur neerkwam, vond Duitsland zichzelf voor de vierde maal opnieuw uit in de 20e eeuw. Deutschland89 gaat terug naar het zogenaamde ‘einde van de geschiedenis’. De helden, spionnen in het nationale veiligheidsapparaat van een land dat ’s nachts was ingestort, bevinden zich op een dramatisch kruispunt, persoonlijk en professioneel”, aldus het duo.

Acteur Jonas Nay zegt over de nieuwe serie “Stel je voor dat je geen eenvoudig leven kunt leiden. Je hebt nu drie opties: Of je wordt gedood, je gaat naar de rechtbank of je werkt weer in een geheime dienst.”

Het hoofdkantoor van het voormalige ministerie van Staatsveiligheid (MfS) in de Normannenstraße in Berlijn werd gebruikt voor opnamen voor de nieuwe serie.

Net als bij Deutschland86 is er een productiepartnerschap met de online service Amazon Video, die extra financiering verstrekte. De aankondiging van Amazon’s steun voor Deutschland89 kwam vóór de release van Deutschland86.

Amazon Prime Video zal dit jaar de acht nieuwe afleveringen exclusief streamen in Duitsland, Oostenrijk, India en Japan.

Geef een reactie