Russische diplomaten met trolley naar huis

Diplomaten hebben meestal een prettig vertrek als ze vertrekken. Vanwege de coronapandemie moesten Russische afgezanten echter een ietwat ongebruikelijke variant kiezen om vanuit Noord-Korea terug te komen naar hun thuisland.

De grenzen van Noord-Korea zijn al meer dan een jaar volledig verzegeld. Geen vlucht, geen trein en natuurlijk geen toerisme: het land binnenkomen is bijna zonder goede reden onmogelijk.

Maar het land verlaten dat geregeerd wordt door Kim Jong-un (37) is niet gemakkelijk, zelfs niet voor diplomaten.

Zoals het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn officiële Facebook-pagina schreef, wilden ze eindelijk terug naar huis met hun familieleden, in totaal acht mensen. Maar zonder een functionerend transportsysteem in Noord-Korea moesten ze aan iets anders denken.

Zonder verder oponthoud namen ze een trolley en reden ze meer dan 32 uur op treinroutes om bij de Russische grens te komen. Omdat er geen passagierstreinen waren, konden ze zonder incidenten met het voertuig op de rails blijven.

De meest prominente passagier was waarschijnlijk de derde secretaris van de ambassade, Vladislav Sorokin. Zijn driejarige dochter was er ook op reis!

Foto: Facebookpagina Russisch Ministerie Buitenlandse Zaken

Geef een reactie