André Kaczmarczyk wordt de nieuwe commissaris van ‘Polizeiruf 110’ in Brandenburg

De Duitse Krimi ‘Polizeiruf 110’, die in de jaren zeventig begon in de DDR en nog steeds succesvol wordt uitgezonden in Duitsland, krijgt een nieuwe hoofdrolspeler. De Oost-Duitser André Kaczmarczyk zal vanaf 2021 als nieuwe hoofdrechercheur naast Adam Raczek (Lucas Gregorowicz) in de serie te zien zijn.

Jan Schulte-Kellinghaus, programmadirecteur van omroep rbb die de serie produceert: “André Kaczmarczyk maakt al jaren indruk op het theaterpubliek met zijn acteerprestaties in uiteenlopende rollen. We zijn erg blij dat hij nu ook de nieuwe commissaris is voor onze tv-kijkers in de serie ‘Polizeiruf 110’ van rbb We kijken uit naar het werk met hem en Lucas Gregorowicz.”

André Kaczmarczyk werd in 1986 geboren in Suhl in Thüringen en studeerde aan de Ernst Busch Universiteit voor Dramatische Kunst in Berlijn. Als freelance acteur speelde hij in het Rostock Volkstheater, Maxim Gorki Theater Berlin en in de Schaubühne op de Lehniner Platz. Na een aantal jaren betrokken te zijn geweest bij het Staatstheater in Dresden, werd hij in 2016 lid van het ensemble van het Düsseldorf-Schauspielhaus.

“Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Lucas Gregorowicz en het hele ‘Polizei 110-team’ bij rbb. Het was een absolute verrassing dat ik voor de rol werd geselecteerd en nu kijk ik nieuwsgierig en opgewonden op deze nieuwe uitdaging. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en de interesse in mijn persoon”, aldus acteur André Kaczmarczyk.

In het najaar van 2021 zal André Kaczmarczyk in de serie te zien zijn.

Geef een reactie