DDR Museum Berlin brengt jubileumboek uit

Ter gelegenheid van het 30e herenigingsjaar en de 14e verjaardag van het bestaan van het museum, publiceert het DDR Museum in Berlijn ‘DDR in Objekten 1949-1990’, een driedelig boek over de collectie van het museum. Het eerste deel van het standaardwerk met meer dan 1.200 objecten op 400 pagina’s uit de eigen en waarschijnlijk ’s werelds grootste DDR-collectie met meer dan 300.000 objecten zal op 15 juli 2020 worden gepubliceerd met 4.000 exemplaren in een beperkte oplage. Het Duitstalige en Engelstalige boek is exclusief verkrijgbaar in de winkel van het DDR Museum en in de online winkel.

In het najaar van 2020 verschijnt de publicatie van de andere delen over vrije tijd, cultuur en reizen, werk, economie en politiek. Voor de trilogie verzamelden de collectie-experts zowel onderscheidende en alledaagse als ongebruikelijke artefacten uit vier decennia van de DDR. “Met dit werk maakt het DDR Museum zijn grote en diverse collectie bewuster voor het publiek en presenteert het, na 30 jaar hereniging, het leven in de DDR in de vorm van objecten. De geselecteerde artefacten documenteren op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de staatsontwikkeling”, zegt Jörn Kleinhardt, hoofd collecties van het DDR Museum Berlin.

De teksten van de wetenschappelijk directeur van het museum, Dr. Stefan Wolle, en de auteur Quirin Graf Adelmann v.A. voltooiden deze ‘materiële reis naar het verleden’ met onderhoudende en informatieve inzichten in het dagelijks leven en de economische en productgeschiedenis van de Duitse Democratische Republiek.

Een inkijkexemplaar kun je hier lezen.

https://www.pieterjanssen.eu/wp-content/uploads/2020/07/Inkijkexemplaar-DDR-in-Objekten.pdf

Geef een antwoord