TV-Tip: Und der Zukunft Zugewandt

Op maandag 13 september zal op Das Erste de speelfilm ‘Und der Zukunft Zugewandt’ worden uitgezonden, een film over de DDR die in 2019 gemaakt is.

1952 in de DDR: De jonge communiste Antonia Berger (Alexandra Maria Lara), die ten onrechte werd veroordeeld, komt na vele jaren in de Sovjet-Unie aan in het kleine stadje Fürstenberg. Zij wordt met alle egards ontvangen door de socialistische districtsleiding, haar ernstig zieke dochter wordt verzorgd, zij krijgt een mooie flat en een waardige baan.

Antonia, die dit na vele jaren van pijn en eenzaamheid niet meer voor mogelijk had gehouden, krijgt nieuwe hoop. De solidariteit die zij in het jonge land ervaart, hernieuwt haar geloof in de toekomst in de geest van rechtvaardigheid. Zij wordt verliefd op de arts Konrad (Robert Stadlober), die zich heeft afgekeerd van het comfortabele leven van zijn familie in Hamburg.

Antonia krijgt een nieuw leven en wordt geacht daarvoor een prijs te betalen: Ze moet zwijgen over haar tijd in de Sovjet-Unie. De waarheid, vreest de jonge republiek, zou de fragiele natie kunnen doen wankelen. Antonia wordt deel van het vertrek naar een nieuwe en betere wereld en wordt toch steeds geconfronteerd met een verleden dat nooit het hare is geweest.

‘Und der Zukunft zugewandt’ is een productie van Mafilm Martens Film- und Fernsehproduktions GmbH (Eva-Marie Martens en Alexander Martens) met Rundfunk Berlin-Brandenburg (redactie Cooky Ziesche), Cine Plus Media Service GmbH, Cine Plus Filmproduktion GmbH Synchron- en Tonstudio Leipzig GmbH. Gesteund door Mitteldeutsche Medienförderung, Medienboard Berlin-Brandenburg, Duits Federaal Filmfonds, regeringscommissaris voor Cultuur en Media, Duitse Federale Filmraad. Geproduceerd in het kader van het Leuchtstoff-initiatief door rbb en Medienboard Berlin-Brandenburg.

De film wordt in de nacht van 13 op 14 september om 00.05 uur op de ARD uitgezonden.

Geef een reactie