‘In einem Land, das es nicht mehr gibt’ vanaf op 2 oktober in de bioscoop

Op 13 april vorig jaar werd het eerste shot gefilmd van de nieuwe speelfilm ‘In einem Land, das es nicht mehr gibt’. Na 18 opnamedagen in Thüringen en Saksen verhuisde de Ziegler Film-productie in coproductie met Tobis Film, Babelsberg Film, Gretchenfilm en rbb, WDR, arte, MDR, SWR en ARD Degeto naar Berlijn, waar de opnamen werden voortgezet en op 8 juni eindigden. De film komt vanaf 2 oktober in de Duitse bioscopen.

‘In einem Land, das es nicht mehr gibt’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen op basis van een origineel scenario van regisseur Aelrun Goette, die het publiek meeneemt naar een fascinerende wereld die voor velen volslagen onbekend is: de modescene van de voormalige DDR. De film duikt in de sfeer en de leefwereld van het legendarische tijdschrift Sibylle en het nationale luxemerk Exquisit, maar reikt verder naar de creatieve subcultuur, waar collecties van douchegordijnen en grenzeloze verbeelding hun eigen verzet tegen het grijze alledaagse leven tot uitdrukking brachten.

Geef een reactie