Museumwinkel verkoopt DDR-souvenirs

Als symbool van de DDR doen hamer en kompas denken aan de SED-dictatuur. Ze sieren kleurrijke souvenirs in een museumwinkel bij de luchthaven in Berlijn.

Mokken (14,95 euro), bierglazen (vanaf 6,95 euro) en T-shirts (19,95 euro) als herinnering aan je Berlijnse vakantie. Er zijn veel negatieve commentaren over het gebeuren. Volgens diverse personen getuigt het van een morele onbalans wanneer symbolen van het onmenselijke DDR-regime te koop worden aangeboden op de luchthaven van de Duitse hoofdstad.

De Stichting Kasteel distantieert zich van het verkopen van deze souvenirs onder eigen reclame. “De Museumsshop GmbH is een volledig onafhankelijk bedrijf en de SPSG heeft geen invloed op haar assortiment en haar winkels als de winkels zich buiten de SPSG-panden bevinden”, aldus een woordvoerder. De indruk dat de stichting de artikelen verkoopt is “extreem vervelend”.

ook een woordvoerster van Museumsshop GmbH schrok van het verzoek van BZ. “De winkel wordt gerund door de firma Wöllhaf, die destijds een zeer geavanceerd en kwalitatief hoogstaand assortiment had”, vertelt ze. Naast de items van Stichting Kasteel is er ook hoogwaardig KPM-porselein. Het bedrijf Wöllhaf heeft in mei voor het laatst goederen bij haar besteld.

De firma Wöllhaf heeft niet gereageerd op een de vraag voor een reactie.

Geef een reactie