Overhandiging van de donatiecheque voor de Russische veteranen

Op 19 december 2020 werden lezers en luisteraars op het KenFM-portaal uitgenodigd en aangemoedigd om te doneren voor een kerstverrassing voor de laatst levende veteranen van de Grote Patriottische Oorlog als onderdeel van een oproep. Vanwege de Juliaanse kalender viel de Russisch-orthodoxe kerst later dan de onze, namelijk op 6 en 7 januari van het jaar.

Niemand had kunnen vermoeden welk succes deze oproep zou brengen. Het uiteindelijke bedrag wat werd opgehaald werd was € 100.200,00.

Op 5 januari 2021 werd bij het Berlijnse het Sovjetmonument in de Tiergarten namens de vele donateurs in een zeer warme en gepaste stemming de indrukwekkende cheque uitgereikt. De ontvangers waren Oleg Eremenko, vertegenwoordiger van de Unie van Russische Officieren en een vertegenwoordiger van de ondersteunende Glinka Society.

In zijn dankwoord vermeldde Oleg Emerenko onder meer dat de vereniging vorig jaar ook aan de Duitse regering heeft gevraagd of ze bereid zou zijn om de oorlogsveteranen financieel te steunen. De Duitse regering reageerde negatief op dit verzoek.

Een ander toespraak werd gehouden door de voorzitter van het Oost-Duitse Comité van Verenigingen (OKV), Dr. Matthias Werner.

Uli Gellermann vertegenwoordigde het KenFM-portaal als mede-initiatiefnemer van deze oproep tot donaties en hield ook een korte toespraak om vervolgens namens alle betrokkenen de donatiecheque over te dragen.

Geef een reactie