Twee prijzen voor DDR-doku-komedie ‘Olaf Jagger’

Acteur Olaf Schubert heeft voor zijn film ‘Olaf Jagger’ twee prijzen in de wacht gesleept, tijdens de 56ste Internationale Hofer Filmdagen. De Hofer Filmdagen, opgericht in 1967, is een van de belangrijkste filmfestivals in Duitsland. Voor de film werden meerdere scenes opgenomen bij de Stasi-Zentrale, Campus für Demokratie in Berlijn.

De film sleepte de prijs voor beste regisseur en beste productie in de wacht. Daarnaast kreeg de film ook de promotieprijs voor de nieuwe Duitse bioscoop.

De film ‘Olaf Jagger’, die vanaf 6 april volgend jaar in de bioscoop te zien is, gaat over de bekende kunstenaar Olaf Schubert. Hij gelooft dat zijn moeder een korte maar hete affaire had met Mick Jagger in de jaren zestig, tijdens het DDR-tijdperk. Schubert zelf lijkt veel op artiest Jagger. De amateur-detective onderzoekt een van de zogenaamd best bewaarde geheimen uit de geschiedenis. Het vertelt over de merkwaardige wendingen van het Oost-West-conflict, over ouders die je kunt kiezen, over rock-‘n-roll wiens hart in het Westen hetzelfde klopt als in het Oosten, en over de zoektocht van een landelijk bekende komiek naar zijn echte vader. Een documentaire die begint als een detective-speurtocht en later een reis vol absurde situaties wordt.

Geef een reactie