Openluchtfilms in het Stasi-hoofdkantoor in Berlijn: ‘Campus voor democratie’

Vanaf vandaag, 11 augustus, wordt de binnenplaats van het voormalige Stasi hoofdkwartier in Berlijn voor het eerst een grote openluchtbioscoop: vier weken lang presenteert het filmfestival op dinsdag documentaires en op donderdag speelfilms over het thema Stasi.

Originele filmdocumenten uit het Stasi- documentenarchief maken het programma compleet. Het is bedoeld om het debat over de realiteit in de film uit te nodigen, om met fictie en realiteit om te gaan – en met het archief, dat als erfenis van een geheime politie vandaag hun werk transparant maakt.

Aansluitend op het filmprogramma gaat men op het podium in gesprek met filmmakers, hedendaagse getuigen en experts. De bezoekers worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie.

Geef een reactie