DDR Museum Limburg open voor publiek op zondag 7 mei

Op zondag 7 mei zal het DDR Museum in het Limburgse Stein een Open Dag organiseren. ” We openen die dag de deuren tussen 11.00 en 16.00 uur”, aldus Jack Bervoets van het Limburgse DDR Museum.

Het echtpaar Jack en Petra Bervoets van het DDR Museum Limburg organiseren de Open Dag samen met privémuseum ‘D’r Bickel’ in Stein. Beide musea liggen op loopafstand van elkaar.

Bij het DDR Museum Limburg kan men zien hoe het leven er in de tijd van het IJzeren Gordijn in Oost-Duitsland uit zag. Bij ‘D’r Bickel’ kan men de geschiedenis van het mijnverleden van Limburg zien en naast de vaste activiteiten op deze dag kan men ook genieten van andere verzamelingen zoals modelbouw en stoommachines.

Voor de kinderen zijn er stoomritjes, er is Foster Stoom, Modelbouw van Bert Senden, een Urbex045, een stand van de Techniek Stoom Vrienden Limburg en een hele verzameling Mijnstreekboeken.

Het DDR Museum Limburg is gelegen aan de Langhaagweg 5 in Stein en Privémuseum ‘D’r Bickel’ ligt aan de Havenstraat 24, eveneens in Stein.

Geef een reactie