Organisatie Internationaal Trabant Treffen Buggy Club ’93 zoekt financiële steun

Het Internationaal Trabant Treffen Anklam zou dit jaar voor de 26ste maal plaatsvinden van 20 tot en met 24 mei 2020. Na een kwart-eeuw moet het evenement voor het komende Hemelvaartsweekeinde voor het eerst vanwege de Corona-crisis worden afgelast. Omdat de organisatie veel kosten gemaakt heeft om alles voor te bereiden doet men een oproep naar sympathisanten hun financieel bij te staan.

“Veel Trabant- en Oost-autoliefhebbers uit heel Europa, maar ook bezoekers, inwoners en handelaren uit de Hanzestad Anklam zijn er door getroffen en reageren bedroefd. Maar gezondheid staat voorop”, aldus voorzitter Jens Rüberg van de organiserende vereniging.

“Om een bijeenkomst van deze omvang te houden, zijn veel organisatorische en goed geplande voorbereidingen nodig. Deze gaan natuurlijk gepaard met enorme kosten. Als gevolg van de annulering heeft de club kosten gemaakt die niet zullen worden vergoed en waar de club geen eigen geld voor heeft”, zo vervolgt een aangeslagen voorzitter.

Het eigen vermogen van de club laat het niet toe de kosten te betalen. “Als we hier geen oplossing voor kunnen vinden, zie ik het somber in om volgend jaar een nieuwe bijeenkomst te organiseren”, vertelt Jens Rüberg.

Op die manier loopt het Trabi-Treffen 2021 gevaar. “We zijn op internet met een actie gestart om donaties binnen te krijgen, waar we hopelijk voldoende bij elkaar krijgen om een nieuwe editie te kunnen organiseren”, aldus de voorzitter.

De club heeft een bedrag van €1.000 euro nodig en zit al op één-derde. “We hebben goede hoop”, zo besluit de voorzitter.

Geef een reactie