Organisatoren vrezen voor doorgang Trabi-Treffen in Anklam

Al meer dan een kwart eeuw trekt de ‘Trabbi Buggy Club’ jaarlijks duizenden internationale gasten naar het vliegveld van Anklam. Nu, voor de 26e bijeenkomst, verzamelen de donkere wolken zich. Bedreigt de corona-crisis ook deze gebeurtenis?

De Anklamer Trabi meeting wordt dit jaar voor de 26ste keer georganiseerd. Traditioneel vindt het internationale evenement plaats op het vliegveld van Anklam tijdens het Hemelvaartweekend, van 20 tot 24 mei. Nog geen twee maanden voor de bijeenkomst ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Het coronavirus en de momenteel enorme beperkingen in het openbare leven drijven clubbaas Jens Rüberg diepe zorgen op het voorhoofd.

Maanden van planning liggen al achter hem. Eigenlijk zou de ‘Trabbi Buggy Club’ nu gaan finetunen. De meeste contracten zijn al lang geleden gesloten. “Dit is ook logistiek een groot evenement met internationale gasten uit heel Europa”, zegt Rüberg. Maar is zo’n groot feest met duizenden Trabi-fans die op de camping kamperen nog wel denkbaar, of is de crisis zover overwonnen dat het mogelijk is?

De voorzitter van de club wil de hoop hiervan niet opgeven. “Natuurlijk willen we de bijeenkomst houden”, zegt de clubbaas. Het is echter nog onduidelijk of de regelgevende instanties groen licht zullen geven en zo ja, onder welke voorwaarden. Komende week wordt er met de stad gesproken. “We hebben duidelijkheid nodig, en dat met een bepaalde doorlooptijd. Een annulering kort voor de bijeenkomst zou voor ons als vereniging en ook voor het traditionele evenement een fiasco betekenen”, legt Rüberg uit. Hij roept daarom op tot duidelijke regels voor alle toekomstige evenementen in de stad.

De onzekerheid treft de ‘Trabbi Buggy Club’ op meerdere vlakken. Omdat de clubmensen dit jaar ook na een kwart eeuw nieuwe wegen willen inslaan: Ter ondersteuning van de bijeenkomst zou het weekend ervoor de eerste ‘Anklamer Airport Dance Day’ met bekende DJ’s moeten plaatsvinden. Dit is ook bedoeld om een jonger publiek aan te trekken. De verhuurder en de organisator, die ook aanwezig zijn op de Trabi meeting, wilden de logistiek voor een technoparty sponsoren. Daarnaast staat de ‘afslag Simson en MZ’ ook gepland in het eerste weekend van mei. Van het Anklamer Rathaus wordt gezegd dat men de vereniging ook met deze moeilijke beslissingen wil steunen. Hoe deze steun zal uitpakken, zal komende week moeten blijken.

Geef een reactie