Lezing over Berlijn op 1 februari

Donderdagavond 1 februari 2024 verzorgt Paul de Bruijn een exclusieve lezing over Berlijn, een stad klem tussen West en Oost.

“Het is een unieke avond die de aanwezigen meeneemt in de actuele ontwikkelingen in en met Berlijn als hoofdstad van de Europese geschiedenis en politiek. De lezing wordt gelardeerd met veel beeldmateriaal.

De locatie bevindt zich in de bosrijke omgeving van Arnhem.

Stadsprojecten, speciale rondleidingen in Berlijn en verbindende online communicatie, zijn de kernactiviteiten waar Paul de Bruijn dag in dag uit met veel passie aan werkt. Ogenschijnlijk verschillende werkterreinen, maar in de praktijk overlappen zijn communicatie-activiteiten, zijn betrokkenheid bij een project als Coehoorn Centraal in Arnhem en zijn bron van inspiratie voor burgerprojecten in Berlijn elkaar in grote mate.

De Bruijn komt dan ook vaak in Berlijn en leidt belangstellenden graag rond door voor velen nog onbekende delen van Berlijn. Zijn thuisbasis is Arnhem, daar kan hij een website over volschrijven. Met maar liefst 7000 arbeidsplaatsen in de creatieve sector behoort Arnhem tot de top van de meeste creatieve steden in Nederland. Om dat potentieel meer ruimte te geven stelde De Bruijn in 2011 het Manifest van de Ruimte op.

Daarmee geeft hij uitdrukking aan zijn betrokkenheid bij opkomend creatief en cultureel ondernemerschap, maar ook is het een pleidooi voor een andere omgang met onze stedelijke ruimte. Vooral de invloeden van de stedelijke omgeving, fysiek en mentaal, op de potenties van een stad of plek om creatieve en culturele energie op te pikken houden hem bezig.

Toegang € 10,00 (betaling contant)

Aanmelden kan online.

Geef een reactie