Tentoonstelling ‘Gestolen Kinderen’ in Rotes Rathaus

Deze week werd de tentoonstelling ‘Gestolen kinderen’, die de Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur samen met de Elisabeth Käsemann Stichting hebben opgezet, geopend in het Rotes Rathaus in Berlijn. Hierbij was burgemeester Kai Wegner aanwezig, die een welkomstwoord hield.

Aan de hand van voorbeelden uit Argentinië, nazi-Duitsland, de DDR, El Salvador, Canada, de Sovjet-Unie en Spanje toont de tentoonstelling de redenen en methoden waarmee kinderontvoeringen in verschillende tijden en in verschillende landen plaatsvonden en de verschrikkelijke gevolgen voor de getroffenen. De talrijke gasten, waaronder veel ambassadeurs, beleefden een emotionele avond over een deprimerend actueel onderwerp. De tentoonstelling is tot 29 november te zien in de foyer van het Rotes Rathaus aan de Rathausstraße 15 in Berlijn.

Geef een reactie