Koude Oorlog Weekend

Naar aanleiding van 60 jaar Cubacrisis vind stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 22-23 oktober 2022 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn. Onder meer het DDR Museum Limburg doet aan deze activiteit mee.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog, gaat uit van een diversiteit aan locaties door heel Nederland. Het is aan de deelnemende partijen zelf om te belichten welke rol een locatie of object heeft gespeeld in tijden van de Cubacrisis. Of als het object later gebouwd is wat de Cubacrisis daar mee te maken had. Het doel is om meer aandacht te schenken aan het thema Koude Oorlog, welke langer heeft geduurd dan de Tweede Wereldoorlog. Door het openstellen van Militair als Civiele locaties moet er een duidelijker beeld komen, welke maatregelen er zijn genomen door de Nederlandse overheid in de Koude Oorlog.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog, is als initiatiefnemer te bestempelen. De openstellingen van locaties zullen geregeld worden door de deelnemers zelf. Wel willen wij o.a. weten wat entreegeld, openingstijden en toilet aanwezig is. De deelnemende partij kan dit zelf aangeven op de aanmeldstrook.

Online zijn alle deelnemers te zien.

Video: BieOs Omroep

 

Geef een reactie