Herdenking Volksopstand 17 juni 1953

De volksopstand van 17 juni 1953 in de DDR verdient een waardige plaats in de Duitse geschiedenis, vindt minister-president Dietmar Woidke. Woidke zei vrijdag 17 juni bij de herdenking in de Lindenstraße in Potsdam: “17 juni was meer dan een arbeidersopstand als gevolg van onhoudbare economische omstandigheden. Vanaf het begin ging het ook over democratie en vrijheid van meningsuiting.” Samen met burgemeester Mike Schubert en de commissaris van de staat voor het verwerken van de gevolgen van de communistische dictatuur, Maria Nooke, legde Woidke kransen voor de slachtoffers.

Tijdens het gebeuren werden ook de resultaten van een stripworkshop met leerlingen gepresenteerd. Ze laten zien hoe jongeren artistiek omgaan met het onderwerp van de volksopstand en de plaats van opsluiting, de detentieruimte Lindenstraße.

Geef een reactie