Moppen over en in de DDR

Ze waren er wel maar werden stiekem verteld: Grappen over de DDR waren vroeger erg populair. De grappen gingen in de DDR vaak over de sociale of economische omstandigheden. Er waren ook DDR-grappen over politici als Honecker en Mielke en natuurlijk over de Volkspolitie.

VOORBEELDEN
Een met hout beladen vrachtwagen wordt op de landweg door de Volkspolitie tegengehouden omdat deze een foto van Erich Honecker aan de langste stam heeft genageld. De politieagent gaat naar de vrachtwagenchauffeur om te vragen wat dat betekent. “Nou ja”, zegt de vrachtwagenchauffeur, “omdat ik te lang ben, moet ik als waarschuwing een rode lap aan het uiteinde bevestigen!”

In de zomer gaan twee politieagenten op patrouille in het park. Ze merken dat een roerloze man in het meer zwemt. De man ligt met zijn gezicht naar beneden in het water met gestrekte armen en benen. De Volkspolitieagenten rennen meteen weg, springen in het water en halen de man uit het meer. Als hij op de kust ligt, beginnen ze meteen met reanimatiemaatregelen. Een voetganger observeert wat er gebeurt en roept vanaf het pad naar de Volkspolitie: “Geef het op, kameraden, de man is dood.” – “Hoe kom je er vanaf het pad achter dat de man niet meer leeft? ” – “Zie je wel, maar iedereen, de man heeft zijn schaatsen nog aan.”

Op een moment in Oost-Berlijn: Honecker loopt over een plein en ziet een lange rij mensen. Nieuwsgierig als hij is, neemt hij een kijkje. De man voor hem draait zich om, herkent Honni en fluistert iets in het oor van de man voor hem.
Kortom, na een tijdje weet iedereen in de rij dat Honnecker er is. En de rij lost op. Verbaasd vraagt ​​Honecker: “Waarom staan ​​jullie al zo lang in de rij en gaan jullie nu allemaal weg?” De man zegt: “We wilden onze uitreisvergunningen halen… Maar als je toch wilt gaan, kunnen we hier blijven.”

Geef een reactie