DDR-zangeres Britt Kersten ook in het Westen bekend

Zangeres Britt Kersten (1939) was niet enkel in de DDR bekend. Ook buiten haar vaderland genoot ze bekendheid. In West-Duitsland maar ook in de Benelux kenden velen haar schlagers die tussen 1964 en 1978 zeer succesvol waren.

Het succes begon voor Kersten in 1964 met ‘Santa Lucia Twist’. Er volgden vele hits, zoals ‘Einmal ist keinmal’, ‘Küsse im Winterwald’, ‘La Bostella bei Tante Ella’, Immer, wenn du lachst’, ‘Einmal fang ich dich ein’ en vele anderen.

Zij had succes met haar eerste platenprodukties totdat een ernstig auto-ongeluk in 1964 Kersten’s carrière een jaar stil legde. Na haar herstel verschenen er Amiga-singles, die ook in de Bondsrepubliek werden uitgebracht. Britt Kersten verscheen in alle amusementsprogramma’s van het DFF. Ze zong veel duetten met de in Polen geboren zanger Bert Hendrix. Britt Kersten is weduwe, zij was meer dan 40 jaar getrouwd met de componist Gerhard Siebholz, die bijna alle liederen voor haar componeerde. Arndt Bause en Ralf Petersen schreven ook titels voor Britt Kersten. De zangeres staat niet meer op het podium, ze geniet van haar pensioen in Berlijn.

Voor haar 70ste verjaardag werd in 2009 een CD uitgebracht waarop de platenmaatschappij 22 titels selecteerde uit een enorme pool van opnamen gemaakt tussen 1964 en 1978.

Geef een reactie