Duits-Duitse geschiedenis in Mödlareuth

Waar nu de grens tussen Thüringen en Beieren ligt, was Duitsland vroeger verdeeld in Oost en West. De plaats Mödlareuth was verdeeld vóór de Duitse eenheid en bevond zich in twee verschillende staten – het ene deel in de DDR, het andere in de BRD. Tegenwoordig herdenkt deze plek deze tijd met een gedenkteken en een museum.

Op een groot terrein buiten zijn de voormalige grensversterkingen nog te vinden. Je kunt hier langs lopen en de beveiligingssystemen van dichtbij bekijken en een gevoel krijgen hoe de Duits–Duitse grens werd opgezet.

In het museum is elk half uur een film te zien. Boven het museum is een grote zaal waar voertuigen te bewonderen zijn.

Al met al moet je 2 a 3 uur uittrekken voor een bezoek als je echt alles wilt zien en begrijpen en er voor het eerst bent.

Online is al meer te vinden.

Geef een reactie