Verzoek voor Gedenkteken slachtoffers communistische dictatuur in Duitsland

Meer dan 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur is er in Berlijn nog steeds geen gedenkteken om de slachtoffers van de communistische dictatuur in Duitsland te herdenken en te herdenken. Tijdens het bezoek van fractievoorzitter Kai Wegner van het CDU Berlin aan de Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur is dit gebeuren besproken. “Er moeten stappen gezet worden om deze pijnlijke leemte in de herinneringscultuur eindelijk op te vullen”, aldus de politicus. “De senaat heeft de verantwoordelijkheid om de locatie in het hart van politiek Berlijn tussen de Scheidemannstraße en de bondskanselarij eindelijk mogelijk te maken”, zo vervolgt Wegner.

De Berlijnse politicus sprak met Dr. Anna Kaminsky over de misdaden van de onrechtvaardige staat van de DDR “Deze mogen nooit worden genegeerd, gerelativeerd of gebagatelliseerd”, zo vertelde hij. “Wij zijn dit verschuldigd aan de slachtoffers van het SED-regime die nog steeds lijden. Maar het is ook onze verantwoordelijkheid om toekomstige generaties te leren dat vrijheid en democratie allesbehalve vanzelfsprekend zijn. Ik zal bij dit belangrijke onderwerp blijven”, aldus de politicus.

Geef een reactie