Hilarisch: VEB Sachsenring zou productie Trabant hervatten

‘Het wereldwijde tekort aan chips legt ook de industrie in Duitsland lam. Auto’s kunnen niet worden voltooid omdat de belangrijke processors ontbreken. VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau gebruikt dit tekort in hun voordeel en schudt momenteel de markt op met het volledig chiploze model ‘Trabant 601′. De drukte van klanten is enorm.’ Deze tekst staat te lezen in een artikel van ‘Der Postillon’, die hiermee trachten 1 april iets naar achteren (of naar voren) te halen.

In het artikel staat te lezen dat vanwege het tekort aan chips de fabrikant gestart is, mede door de grote vraag, met de herproductie van de Trabant. “Toen we merkten dat alle grote autofabrikanten momenteel niet of slechts in zeer beperkte mate kunnen leveren, hebben we onze oude bouwplannen opnieuw gecontroleerd en ontdekten dat ons succesvolle Trabant-model volledig werkt zonder microchips en andere complexe componenten die momenteel niet beschikbaar”, zo laat men Maik Ronny van de VEB-groep managementtechnologie uitleggen in de online krant.

De firma Zwickau zou volgens het nep-artikel ook ook talloze opdrachten uit het buitenland hebben ontvangen. “Onze orderboeken zijn vol”, zo wordt Ronny geciteerd. De kwinkslag zit ‘m in het einde van het verhaal. “Als dit zo doorgaat, zullen we binnenkort de productie weer moeten verminderen omdat we geleidelijk aan zonder thermoharder voor het lichaam komen”, aldus het artikel in de online krant.

Geef een antwoord