Toneelvoorstelling over Berlijnse Muur

Ter gelegenheid van het feit dat zestig jaar geleden gestart werd met de bouw van de Berlijnse Muur, vindt een toneelvoorstelling hierover plaats bij de Gedenkstätte Deutsche Teilung in Marienborn. Op 11 en 12 september aanstaande staat de voorstelling gepland.

Het toneelstuk van het Berlijnse Theater ‘Strahl’, gaat in op de geschiedenis van het grensstelsel van de DDR. Beïnvloed door persoonlijke en biografische ervaringen ontwikkelden de regisseur en vier auteurs samen een verhaal over het leven met en bij de Berlijnse Muur. Voor de hoofdrolspeler Ingo, geboren op de dag van de muurbouw, lijkt de Muur het hele leven te bepalen. Hij wacht tevergeefs op zijn vader omdat hij bij een nieuw gezin in West-Berlijn woont. Zijn moeder neemt ook afstand van het DDR-systeem en blijft zichzelf isoleren. De atmosfeer in gescheiden Duitsland doet denken aan wellustige rockmuziek uit beide delen van Duitsland.

Het toneelstuk wordt opgevoerd op een iconisch historische plek, de voormalige grensovergang ‘Marienborn’. “Het is een familieverhaal in Oost en West en stelt de vraag naar de betekenis van muren die ons scheiden en steeds opnieuw worden opgericht”, aldus directeur Jörg Steinberg van de Gedenkstätte Deutsche Teilung in Marienborn.

Het toneelstuk is geschikt voor jongeren vanaf 14. jaar en vindt in de open lucht plaats, 11 september om 13.00 en 17.00 uur en op 12 september om 11.00 tijdens een geplande herdenking.

De toegang is gratis toegankelijk, wel dient men zich online te registreren.

Foto: Jörg Metzner

Geef een antwoord