Wordt Wartburg nieuw leven ingeblazen?

Wartburg was een automerk uit het voormalige Oost-Duitsland. De merknaam werd reeds in 1899 gebruikt voor een auto van de Eisenacher Automobilfabrik. Een deel van de fabriek werd door Opel gekocht en is nog steeds in gebruik. Om de fabriek in Eisenach draaiende te kunnen houden wil Opel het merk herlanceren. Volgens Autobild zal men een vereenvoudigde versie van de Corsa onder de naam Wartburg in de markt zetten.

De keuze voor de Corsa is niet vreemd, aangezien dat model in Eisenach wordt geproduceerd. Het plan zou bij de overname van Opel gelanceerd zijn, waarbij de baas van GM Europa onderhandelingen voerde met Fiat en Magna. Het enorme succes van de laaggeprijsde Dacia’s heeft GM geïnspireerd om ook een goedkope badge te introduceren, en zo Wartburg een nieuwe kans te geven.

De auto’s van het merk Wartburg werden van 1956 tot 1991 gebouwd door Automobilwerken Eisenach in Eisenach. Wartburg was samen met de merken Trabant, en Barkas een onderdeel van Industrieverband Fahrzeugbau (IFA). De modellen 311, 312, 313 en 353 werden aangedreven door een driecilinder tweetaktmotor. Vanaf 1988 werd een door Volkswagen ontwikkelde 4-cilinder motor gebruikt in het model 1.3.

Geef een reactie