Campus bioscoop bij voormalig Stasi-hoofdkwartier start weer

Tijdens de Corona-pandemie had men de vuurdoop. Dat dit goed bevallen is blijkt uit het feit dat de Stasi-Zentrale, Campus für Demokratie dit een vervolg geeft. Vanaf zaterdag 7 augustus zal gedurende vier weken drie maal per week een documentaire of speelfilm over de DDR gepresenteerd worden.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag zal men bij het voormalige Stasi-hoofdkwartier in Berlijn films en documentaires met relevantie naar de DDR laten zien.

Het avondprogramma wordt geopend met korte films of archiefmateriaal. Na de vertoningen is er gelegenheid om te praten met filmmakers, deskundigen en hedendaagse getuigen. De filmvoorstellingen worden aangevuld met een gevarieerd randprogramma met tentoonstellingen, rondleidingen en een film- en workshopprogramma voor kinderen (op zaterdagen). Gedetailleerde informatie over het dagprogramma is online te vinden.

De Campus Cinema is een samenwerking tussen het Stasi-archief en de Robert Havemann-Vereniging, het Stasi-museum, de Berlijnse commissaris voor de herwaardering van de SED-dictatuur, de Tagesspiegel en tip Berlin.

Geef een reactie