Bliksem slaat in iconische Berlijnse Fernsehturm

De iconische televisietoren in Berlijn was woensdag in alle vroegte onderdeel van een bijzonder schouwspel. Een bliksemschicht sloeg in de 368 meter hoge ‘Fernsehturm’ en verlichtte de nog donkere hemel.

Een stormfront trok in de nacht van dinsdag op woensdag over Berlijn en Brandenburg. De bliksem sloeg in op de televisietoren. In andere delen van Duitsland is de weersituatie extreem.

Hevige onweersbuien raasden van 13 op 14 juli over Berlijn en Brandenburg. De Duitse weerdienst had verschillende officiële waarschuwingen afgegeven. In vergelijking met het zuiden en westen van Duitsland waren de stormen echter mild.

Een camerateam dat een blikseminslag filmde in de televisietoren op de Alexanderplatz in Berlijn kon spectaculaire foto’s maken. Dit gebeurt vaak omdat de toren, met 368 meter, het hoogste gebouw van Berlijn is en bliksem inslaat op korte afstand tot de aarde. De energie wordt via bliksemafleiders de grond in geleid zonder schade aan te richten.

Geef een antwoord