DDR expositie in Stein wederom verlengd

De Culturele Werkgroep Stein heeft laten weten dat de DDR expositie van de Steinse fotograaf Fons Verhoeve, die men samen met het DDR Museum Limburg organiseert, zal worden verlengd. Het is de derde maal dat men de expositie vanwege de coronapandemie verlengd.

De verlenging zal tot 1 september zijn. Belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn geweest om de expositie te bezoeken hebben nu weer de kans. “Natuurlijk zijn de mensen die de expositie nog eens willen bezoeken ook welkom”, aldus een woordvoerder van de Culturele Werkgroep Stein. De foto’s zijn gemaakt door Fons Verhoeve tijdens de DDR-tijd in en rondom Dresden. Het zijn foto’s die een beeld schetsen over het leven in de toenmalige DDR. Huizen, mensen, auto’s enz.

Het idee achter deze expositie is onder meer ontstaan doordat Jack Bervoets van het DDR Museum Limburg er achter kwam dat Fons Verhoeve nog vele fotorolletjes had op zijn zolder van de DDR. “Deze hebben we na 30 jaar laten digitaliseren en een klein gedeelte opnieuw laten afdrukken. Het was voor ons een verrassing wat hier allemaal op stond”, zo vertelt de eigenaar van het Limburgse DDR Museum.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en tijdens de openingstijden van MFS de Grous, aan de Heerstraat-Centrum 38 te 5171 HW Stein. De coronamaatregelen dient men wel in acht te nemen.

Foto’s: Fons Verhoeve

Geef een reactie