DDR-expositie in Winkelcentrum Stein

Vanaf 2 oktober organiseert de Culturele Werkgroep Stein (CWS) bij MFS ‘De Grous’ in het winkelcentrum van Stein een nieuwe ‘Kunstmoer’, die in het teken staat van de DDR en de eenheid, dit jaar 30 jaar geleden.

De expositie vindt plaats aan de hand van foto’s van Fons Verhoeve in samenwerking met het DDR Museum Limburg. Deze foto’s zijn gemaakt door Fons tijdens een bezoek aan de DDR in en rondom Dresden.

Het zijn foto’s die een beeld schetsen over het leven in de toenmalige DDR. Huizen, mensen, auto’s enz.

Het idee achter deze expositie is onder meer ontstaan doordat Jack en Petra Bervoets van het DDR Museum Limburg er achter kwamen dat Fons nog vele negatieven van de DDR op zolder had liggen. “Deze hebben we na dertig jaar laten digitaliseren en een klein gedeelte opnieuw laten afdrukken. Het was voor ons een verrassing wat hier allemaal op staat”, aldus de fotograaf.

De expositie is van maandag tot en met zaterdagf van 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

Foto’s: Fons Verhoeve

Geef een reactie