Aandacht voor 30 jaar Duitse eenheid

In de talkserie ‘Wij zijn 30! Wat Oost en West te zeggen hebben’ brengt Radio Eins van de rbb rond de verjaardag van de Duitse eenheid Oost en West rond één tafel.

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier zal te gast zijn in een 15 minuten durende speciale editie van een lezing op maandag 28 september 2020. In vier afleveringen van 45 minuten van de talkserie spreekt Tadio Eins-presentator Marco Seiffert vanaf 29 september 2020 elke uitzending met twee gasten op het gebied van entertainment, politiek, sport en muziek: Axel Prahl en Jan Josef Liefers, Renate Künast en Gregor Gysi, Axel Schulz en Regina Halmich, Stefanie Kloß en Campino.

Het principe: de ene praatgast heeft Oost-Duitse roots, de andere West-Duitse. Marco Seiffert en zijn gesprekspartners bespreken onrust en een nieuw begin, verschillende perspectieven, nieuwe perspectieven en sociale cohesie. Alle gesprekken zijn na de uitzending op RadioEins ook te zien op rbb televisie, maar ook op radioeins.de, in de ARD mediabibliotheek en op YouTube.

Frank-Walter Steinmeier
De bondspresident in gesprek met Marco Seiffert op maandag 28 september 2020 om 18.40 uur op Radio Eins en op 29 september om 22.15 uur op rbb televisie, ook op radioeins.de, YouTube en in de ARD mediabibliotheek.

Jan Josef Liefers en Axel Prahl
De muzikanten en acteurs Jan Josef Liefers (Oost) en Axel Prahl (West) zijn vooral bekend om hun rollen in de ARD-plaats delict als lijkschouwer Karl-Friedrich Boerne (Liefers) en hoofdinspecteur Frank Thiel (Prahl). In “Wij zijn 30!” leert men de twee kennen van een onbekende kant: op dinsdag 29 september 2020 om 18.05 uur op Radio Eins en om 22.30 uur op rbb televisie, ook op radioeins.de, in de ARD mediabibliotheek en op YouTube.

Gregor Gysi en Renate Künast
Gregor Gysi (Oost-Berlijn), oud-voorzitter van de partij ‘Die Linke’, spreekt met politicus Renate Künast (West-Berlijn) van ‘Bündnis 90 / Die Grünen’ – op woensdag 30 september 2020 om 18.05 uur op de radio en om 23.00 uur op rbb televisie, ook op radioeins.de, in de ARD mediabibliotheek en op YouTube.

Axel Schulz en Regina Halmich
Axel Schulz (Oost), een van de meest populaire Duitse boksers, in gesprek met Regina Halmich (West), die de ongeslagen wereldkampioen boksen was van 1995 tot 2007: op donderdag 1 oktober 2020 om 18.05 uur op de radio en op 30 september om 23.45 uur op rbb televisie, ook op radioeins.de, in de ARD mediabibliotheek en op YouTube.

Stefanie Kloß en Campino
Stefanie Kloß (Ost), zangeres van de popband Silbermond, in gesprek met Campino (West), zanger van de rockband ‘Die Toten Hosen’, op vrijdag 2 oktober 2020 om 16.05 uur op Radio Eins en op 3 oktober (in de nacht van zaterdag op zondag) om middernacht op rbb-televisie, ook op radioeins.de, in de ARD-mediabibliotheek en op YouTube.

Geef een reactie