Nieuwe tentoonstelling Marienborn kan opnieuw bezocht worden

Vanaf deze week is de permanente tentoonstelling ‘De DDR-grensovergang in Marienborn, scène van het Oost-Westconflict in het verdeelde Duitsland’, dat in de zomer van 2020 klaar zou eindigen, open voor bezoekers. Op twee verdiepingen van het voormalige personeelsgebouw kunnen bezoekers kennismaken met de geschiedenis van de grensovergang Marienborn/Helmstedt, over de grensregeling, over gedwongen hervestiging, over het zonale grensgebied, of over vluchtverhalen.

Panelen, objecten, audio- en filmstations en video-installaties bieden historische achtergronden, structuren en mechanismen, maar ook ontroerende individuele lotsbestemmingen zijn er te zien.

In de zalen van de permanente tentoonstelling is het dragen van mond- en neusbescherming verplicht. Afzonderlijke registratie voor individuele bezoeken is niet vereist, maar het aantal personen in de permanente tentoonstelling is beperkt. Als er langere wachttijden zijn, kunnen bezoekers in de tussentijd de uitgebreide buitenruimte bezoeken.

Geef een reactie