Voormalig DDR-staatshoofd Egon Krenz in de kliniek van Greifswald

De voormalige DDR-staats- en partijleider Egon Krenz is voor behandeling naar de Greifswald-kliniek gebracht. De 84-jarige Krenz liep een blessure en pijn op die het gevolg waren van tientallen jaren sporten, vertelde zijn advocaat Peter-Michael Diestel woensdag aan het Duitse persbureau.

Diestel gaf geen verdere details over de ziekte. Als persoonlijke vriend van Krenz voegt hij er echter aan toe: “Ik denk dat hij er goed doorheen zal komen.”

Krenz kwam in het najaar van 1989 aan de macht als opvolger van Erich Honecker, maar hield dat slechts aan tot enkele weken na de val van de Berlijnse Muur. Wegens zijn medeverantwoordelijkheid voor de doden bij de Muur en het prikkeldraad, werd Krenz in 1997 veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf, waarvan hij bijna vier jaar in Berlijn uitzat. Hij woont in de Oostzeebadplaats Dierhagen in Mecklenburg-Vorpommern.

Geef een reactie