Erik Herbert heeft eigen Antonov in de tuin

Sommigen zetten een schommel of paviljoen in de voortuin. Een originele Antonov An-2 ‘landde’ bij Erik Herbert (33) uit Altendorf (nabij Sebnitz).

De amateurpiloot bouwt het legendarische Russische vliegtuig om tot een vakantieappartement en wil er in de zomer gasten in onderbrengen. Eigenlijk wilde hij op zijn boerderij, die direct aan de beroemde Malerweg niet ver van het Kirnitzschtal ligt, een heel gewone vakantiehut bouwen.

Maar dankzij zijn passie, vliegen, kwam de recreatieve piloot (400 vlieguren) op een ander idee. “Er zijn al restaurants in gepensioneerde vliegtuigen. Waarom niet gewoon een vakantiehuis! Op de bouwafdeling klapten ze met de handen boven hun hoofd”, lacht de zelfstandige webdesigner. Statica, brandbeveiliging, vluchtroutes – na een half jaar heen en weer kreeg hij groen licht van het districtsbestuur. “De stad Sebnitz heeft mij hierin gesteund”, zegt hij lovend.

Hij ratelde vliegvelden in Polen af ​​en vond wat hij zocht.

“Het had een Antonov moeten zijn . Het is ook een stukje geschiedenis van de DDR”, zegt Erik Herbert. Het door de NVA gebruikte transportvliegtuig (twaalf meter lang) is van binnen 1,80 meter breed.

Hij liet het schoonmaken en herstellen, en de romp werd op een dieplader naar zijn tuin gereden. Propellers en vleugels (spanwijdte 18 meter) zullen de komende weken beschikbaar zijn. De machine kostte hem 5.000 euro, transport en ombouw vele malen zoveel.

“Buig je hoofd!”, roept ​​Herbert als we de kolos van twee ton binnen treden. “Ik ben momenteel het interieur aan het uitbreiden.” Er moet ruimte zijn voor vier bedden, een toilet met douche met warm water, een keuken met gootsteen, fornuis, koelkast en eettafel.

Elektriciteit wordt geleverd door een elektromotor die de originele motor vervangt. Het paradepaardje wordt een vluchtsimulator in de cockpit. Hij wil half juli de eerste gasten huisvesten. Een nacht kost dan maar liefst 399 euro.

Geef een reactie