Juryberaad Karl Wilhelm Fricke Award

De jury van de Karl Wilhelm Fricke Award is onlangs bijeengekomen om de prijswinnaars voor 2021 te kiezen. Ze ontvingen bijna 50 voorstellen, waaruit prijzen zullen worden toegekend in drie categorieën. De uitreiking is 15 juni aanstaande.

De jury bestaat uit voormalig bondspresident Horst Köhler, voormalig federaal commissaris voor de Stasi-dossiers Marianne Birthler, directeur van de federale stichting voor herwaardering, Anna Kaminsky, journalist, auteur Marko Martin, mensenrechtenactiviste Irina Sherbakova (Memorial Moskou) en Burkhart Veigel.

Sinds 2017 reikt de ‘Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur’ (Bondsstichting voor Herwaardering) de Karl Wilhelm Fricke-prijs uit voor buitengewone inzet voor vrijheid, democratie en burgerlijke moed. De prijs werd mogelijk gemaakt door een donatie van Burkhart Veigel, arts, auteur en voormalig vluchthelper. De prijs is vernoemd naar de publicist Karl Wilhelm Fricke, die de prijs in 2017 voor het eerst in ontvangst mocht nemen.

Op 15 juni zal de prijs worden uitgereikt een jonge onderzoeker. De Federale Stichting voor de Herwaardering van de SED-dictatuur aanvaarde voorstellen in drie prijscategorieën. Naast de hoofdprijs, 20.000 euro, en een speciale prijs, zullen deelnemers jonger dan 30 jaar voor het eerst in een aparte categorie worden beloond.

Geef een reactie