DDR-cultfiguur: Vandalisme bij Pitti in Erfurt

Onbekenden hebben met een onbekend zuur ‘gemorst’ op KiKA-figuur ‘Pittiplatsch’, die op een bankje op de Rathausbrug in Erfurt zit. De eigenaar van het personage kondigde de schade aan op Instagram. Hij vermoedt dat er een bijtende vloeistof over het hoofd en het lichaam is gegoten van het cultfiguur uit de DDR. De komende dagen wil hij nagaan of de sporen met eenvoudige middelen verwijderd kunnen worden. Anders komt Pitti naar het atelier van de kunstenaar om te worden ‘behandeld’.

De populaire kinderpersonages in Erfurt zijn herhaaldelijk het slachtoffer van aanslagen. In de zomer van 2019 werd het hoofd van de KiKA-figuur ‘Hein Blöd’ – zittend met ‘Käpt’n Blaubär’ in een boot in de oude binnenstad van Erfurt – eraf getrokken. De zoektocht naar zowel de daders als het lichaamsdeel was zonder resultaat. Twee jaar geleden scheurden vreemden de hoed af van DDR-cultfiguur ‘Pitti’.

Foto: Stad Erfurt

Geef een reactie