Familiezondag bij Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn

Ter gelegenheid van de 31ste herdenking van de opening van de Duits-Duitse grens nodigt de Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn belangstellenden uit voor een open dag van herdenking op zondag 8 november 2020 van 10.00 tot 17.00 uur.

Het bevat een programma voor het gehele gezin. Om 11.00 uur bevat de herdenking de bekroonde animatiefilm ‘Fritzi, einde Wende Wundergeschichte’, van Ralf Kukula en Matthias Bruhn. De film beschrijft de geschiedenis van de vreedzame revolutie in Leipzig en de DDR vanuit het perspectief van een twaalfjarig meisje, authentiek en waar tot in detail.

Met de filmvertoning en een daaropvolgende kleine rondleiding voor gezinnen, wordt een forum voor de jongste generaties gecreëerd voor een levendige discussie met het verleden van de DDR. De tekenfilm maakt de moeilijk te begrijpen en soms zelfs onvoorstelbare gebeurtenissen uit de Duits-Duitse geschiedenis toegankelijk voor kinderen. Hij brengt de onderwerpen op een kindgerichte manier over, aangepast aan hun dagelijkse ervaringen en leerprocessen. Op de historische site van het voormalige DDR grensovergangspunt Marienborn wil men graag de diversiteit van de geschiedenis overbrengen. De organisatie raadt aan om gezinnen en kinderen vanaf 10 jaar deel te nemen aan het evenement.

Om 10.00 en 15.00 uur biedt men gratis rondleidingen aan over het buitenterrein van de herdenkingssite. Daarnaast vindt om 14.00 uur een familietour getiteld ‘Een grens door Duitsland’ plaats. Onder deskundige begeleiding kunnen gezinnen met kinderen en jongeren kennis maken met de historische plek.

Daarnaast vinden op drie momenten, 10.00, 13.00 en 15.00 uur, rondleidingen plaats bij het grensmonument Hötensleben.

Geef een reactie