DDR Eins, oude zender, nieuw op internet

Op 7 oktober dit jaar is DDR Eins van start gegaan, een online radiozender die herinneringen brengt aan de tijd van Oost-Duitsland.

Ulrich Schuster is een van de grondleggers van de zender. “De aanleiding was 30 jaar Duitse eenheid en val van de Muur”, zo vertelt de initiator. “Er is immers veel te vinden uit de tijd van de Oost-Duitse staatsradio.

Op 7 oktober werd gestart met het nummer ‘Freiheit’ op de internetzender die vooralsnog veel non-stop muziek uit de voormalige DDR laat horen, afgewisseld met jingle’s van de zender uit vervlogen tijd. “De naam is dan ook bewust gekozen, refererend naar het eerste Oost-Duitse radio-net”, aldus Schuster.

Voornamelijk wordt muziek uitgezonden tot 1990, artiesten die vaak airplay kregen op de DDR-radio, omdat ze vaak gastoptredens maakten in Oost-Duitsland, of omdat er platen werden uitgebracht. Internationale muziek en producties uit de DDR worden ongeveer op gelijke voet gespeeld. “’s Avonds zullen we progressiever zijn en ook wat nieuwe titels gebruiken. Actuele interviews en verschillende speciale programma’s in het weekend ronden ons aanbod af”, zo vervolgt initiator Schuster.

De online radiozender is een onderdeel van Radio Marabu.

Geef een reactie