Gedenkteken voor slachtoffers van communistische tirannie

De adviesraad voor het gedenkteken voor de slachtoffers van de communistische tirannie is van start gegaan. De commissie, waaronder de voormalige Stasi-commissaris Marianne Birthler, zal de creatie begeleiden van een concept dat de Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur samen met de Union der Opferverbände kommunistischer Gewaltherrschaft zal ontwikkelen, zo kondigde de verantwoordelijke minister van Cultuur, Monika Grütters, deze week aan.

“Het monument is bedoeld om de talloze vrouwen, mannen, jongeren en kinderen te herdenken die het slachtoffer zijn geworden van communisme, dictatuur, willekeur en geweld”, aldus de CDU-politicus. Het monument moet een plek worden om voorlichting te geven over dictatuur en verzet.

De Duitse Bondsdag besloot in december het monument op te richten. De kosten en locatie zijn nog niet bepaald.

Geef een antwoord