Inzicht in de Muur in de jaren tachtig

Het is anno 2020 nauwelijks voor te stellen, in Berlijn zijn nog restanten te vinden en is er ook het pad waar de Muur stond te zien, maar om het voor te stellen, wanneer je er nog nooit bent geweest, is lastig. vandaar een ‘muurvlucht’ op deze site waarin we je meenemen naar het Berlijn in het midden van de jaren tachtig.

We maken een ‘Muurvlucht’ van de Schillingbrug in Friedrichshain naar de Behmbrug in Pankow. We beginnen bij de bethaniendamm. Van hieruit gaat het langs de districtsgrens van Kreuzberg, over de kruising Heinrich-Heine-Straße en Checkpoint Charlie. Vervolgens gaan we via de Tiergarten naar de Brandenburger Tor, de Humboldthafen en de grensovergang Invalidenstrasse en komen uit bij de Chausseestrasse. Van hieruit gaan we over de Liesenstraße, de Gartenstraße naar de Bernauer Straße en het huidige Mauerpark.

Geef een reactie