De geschiedenis op het spoor: Ontdek de tradities van de Stasi en de DDR-oppositie

Ter gelegenheid van de Archiefdag openen het Stasi-documentenarchief in het Federaal Archief en het Robert-Havemann-Gesellschaft e.V. het archief van de DDR-oppositie. De deuren worden geopend en geven wellicht antwoorden op vele vragen.

Onder het motto van dit jaar ‘Eten en Drinken’ toont het Stasi Documentenarchief documenten over de voedselvoorziening en alcoholmisbruik in het Stasi-hoofdkwartier. Ook de handmatige reconstructie van gescheurde Stasi-documenten wordt aan de hand van voorbeelden gepresenteerd. Het het Robert-Havemann-Gesellschaft e.V. biedt inzicht in bewijsmateriaal uit de geschiedenis van de DDR- oppositie, waaronder foto’s van hongerstakingen door DDR- burgerrechtenactivisten.

Archiefdag
Vandaag, zaterdag 2 maart 2024, is het ArchiefDag. De hele dag zijn op het terrein aan de Ruschestraße 103 in Berlijn diverse activiteiten. Zo zijn er rondleidingen over het terrein en wordt een inzicht in het archief getoond.

Meer is op de speciale website te zien.

Geef een reactie