Nieuwe kalender Bundesstiftung Aufarbeitung is uit

De nieuwe zakkalender van de Bundesstiftung Aufarbeitung voor het jaar 2023 is verschenen. De kalender wil haar lezers door het komende jaar begeleiden en hen niet alleen herinneren aan de afspraken in het heden, maar ook aan de geschiedenis van de opstanden en het verzet tegen de communistische overheersing ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de nationale opstand van de DDR van 17 juni 1953.

Dag na dag bericht de kalender in korte berichten over de vele en gevarieerde pogingen van moedige mensen in de communistische machtssfeer om weerstand te bieden en in opstand te komen tegen de dictatuur. Tegelijkertijd documenteert de kalender de onmenselijke repressies waarmee de machthebbers hun heerschappij probeerden veilig te stellen en te handhaven tot ze uiteindelijk werden omvergeworpen in de democratische revoluties van 1989/90.

De kalender kan online besteld worden.

Geef een reactie