Morgen: Enige Trabant-rally van de VS

Morgen zal de enige Trabant Rally in de Verenigde Staten plaats vinden. Vele liefhebbers van de Trabi zullen deze dag de verjaardag van de val van de Berlijnse Muur vieren. Ondanks hun twijfelachtige prestaties en rokerige tweetaktmotoren, worden deze kleine auto’s nu liefdevol beschouwd als een symbool van Oost-Duitsland en de val van het communisme.

Trabants zijn in de VS een zeldzaamheid, maar op zaterdag 5 november zullen enkele van de mooiste exemplaren in de VS zich een weg banen naar het International Spy Museum om de zestiende jaarlijkse parade van Trabants te vieren. Belangstellenden in de VS worden opgeroepen om de beroemde ‘kartonnen’ auto’s en andere vintage auto’s, bestelwagens, scooters en fietsen uit de Koude Oorlog te bekijken. De oldtimers worden geparkeerd rond het museum op L’Enfant Plaza, SW. Terwijl de auto’s worden tentoongesteld, staan ​​hun eigenaren klaar om vragen te beantwoorden over hoe ze hun auto’s laten knallen.

Experts kunnen vragen beantwoorden over de Koude Oorlog, het communisme en hoe deze auto’s die tijd vertegenwoordigen.

Ondersteuning voor dit programma is verleend door een genereuze subsidie ​​van de Pritzker Military Foundation, namens het Pritzker Military Museum & Library.

Geef een reactie