Honderden Trabi-fans in Anklam

Een paar dagen geleden rolde de eerste Trabis het vliegveld van Anklam op, maar donderdag 26 mei stond de 27e International Trabant Meeting in Anklam nog in het teken van de aankomst. ’s Middags stond het bekendste voertuig van Oost-Duitse productie enkele honderden meters achter het andere opgesteld, terwijl het ‘personeel aan boord’, meestal ontspannen en vol verwachting, wachtte om op het festivalterrein te worden geïntroduceerd. Ruim 500 deelnemers van heinde en verre hadden zich vooraf al aangemeld voor de bijeenkomst, die vanwege het coronavirus al twee jaar op rij was afgelast. Dit zorgde intussen voor wat financiële problemen voor de organiserende Trabbi Buggy Club ’93.

Ondertussen gebeurde er donderdagmiddag al van alles op het festivalterrein alsof er niets was gebeurd – of misschien daarom wel. Zoals gewoonlijk waren honderden bezoekers op pad om Trabants en andere voertuigen ‘Made in de DDR’ in vol ornaat te zien. Deze omvatten liefdevol verzorgde exemplaren en exemplaren wier tientallen jaren van trouwe dienst vanaf het begin afgelezen konden worden. Maar er waren ook genoeg dingen om je over te verbazen die werden aangepast en zelf gebouwd. Ondertussen werden voertuigen beoordeeld in zeven categorieën, terwijl wedstrijden zoals ‘bierblikjes stapelen’ op het buitenpodium werden gehouden.

Op vrijdag 27 mei was er weer veel te beleven op het vliegveld, maar het draaide vooral om snelheid. Vanaf 10.00 uur werden de snelste voertuigen bepaald in de 1/8 mijl dragrace in tien categorieën. Ook was er om 15.00 uur een sexy carwash en werden de Duitse kampioenschappen in kinderwagenraces (16.00 uur) en vouwwielrennen (16.30 uur) gehouden. Om 18.00 uur startte een boomcar-competitie en om 20.00 uur een burn-outshow. De winnaars van de dag werden om 21.00 uur bekend gemaakt in de feesttent voor het Oostblokfeest en om 21.30 uur was een afterparty met DJ Andy en ‘Different Way’s’.

Op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 18.00 uur werden er weer voertuigen beoordeeld in zeven categorieën. De line-up voor de Markus Boenigk Memorial Rally stond gepland om 10.00 uur en de line-up voor de toer door de oude wijk van Anklam om 14.00 uur. Om 19.00 uur kregen de winnaars van de voertuigclassificaties 80 trofeeën en de beste van de herdenkingsrally met tien trofeeën. Het live concert met de groep ‘Right Now’ begon om 21.00 uur en om 22.30 uur werd het festival met een spetterend vuurwerk afgesloten. De organisatoren zien een 28ste editie volgend jaar met vertrouwen tegemoet.

Geef een reactie