De lange arm van de Stasi: Lezing van Katja Hoyer en Katrin Schreiter

De Stasi, een van de meest effectieve geheime politiebureaus in de geschiedenis, bestond voornamelijk om de bevolking van de DDR in de gaten te houden en te onderdrukken. Maar het had ook een uitgebreide buitenlandse inlichtingendienst waarvan de tentakels zich tot diep in West-Europa uitstrekten en zowel politieke als economische doelen infiltreerden. Katrin Schreiter en Katja Hoyer terwijl ze de omvang en aard van Stasi-spionage in het Westen verkennen.

Hoyer en Schreiter zullen op 31 oktober een online lezing verzorgen in samenwerking met het Centrum voor Duitse Transnationale Betrekkingen.

Katja Hoyer is een Duits-Britse historica en journalist. Ze is gastonderzoeker aan King’s College London, columnist van de Washington Post en auteur.
Katrin Schreiter is hoofddocent Duits en geschiedenis aan King’s College London. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op het samenspel van economie en cultuur in de naoorlogse tijd, en hoe deze gebieden zijn verbonden met de politiek van de Duitse en Europese Koude Oorlog-diplomatie.

Meer over het online evenement van 31 mei 19.00 uur is hier te lezen.

Geef een antwoord